Gevelonderhoud Mijdrecht, n.a.v. lekkage van gymzaal obs de eendracht

Gevelonderhoud Mijdrecht

Voegen

 

Eerst zullen wij beginnen met het verwijderen van het bestaande voegwerk. Het bestaande voegwerk van het complex in Mijdrecht is in de loop der jaren vervuild geraakt maar ook is het voegwerk aangetast door weersinvloeden. Daarom heeft de opdracht gever ervoor gekozen om het voegwerk compleet te vervangen zodat ze hier de aankomende 30 jaar geen onderhoud meer aan hebben. Het bestaande voegwerk wordt door ons verwijderd, tijdens het verwijderen van het voegwerk wordt de fijnstof direct afgezogen bij de hakbeitels en slijptollen. Hierdoor wordt de overlast voor mens en milieu voorkomen. 

Nadat het bestaande voegwerk is verwijderd worden de gevels gereinigd, na droging van de ondergrond kunnen wij starten met het aanbrengen van nieuw voegwerk. voordat wij nieuw voegwerk aanbrengen zetten wij eerst een aantal proefvlakken op voor de juiste kleurbepaling. Als de juiste kleur is gekozen wordt er nieuw voegwerk aangebracht.

  

Gevelreiniging 

Als het bestaande voegwerk is verwijderd zullen wij de gevels gaan reinigen. De gevels worden gereinigd zodat het nieuwe voegwerk goed kan hechten en het latere aangebrachte impregneer product goed kan indringen. Het metselwerk wordt gereinigd van boven naar beneden zodat de geveldelen 100% stofvrij zijn. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van de ondergrond maar zal ongeveer 150 bar zijn en 100 graden heet water.

 

Gevel impregneer

 Als het voegwerk opnieuw is aangebracht en voldoende is uitgehard kunnen wij starten met het impregneren van het voegwerk en metselwerk. Gevel impregneer wordt aangebracht zodat regenwater niet meer via de gevels kan indringen maar er vanaf parelt. Hierdoor zal de gevel minder snel vervuild raken in de toekomst en heeft vocht geen kans meer om schade aan te richten aan de ondergronden. Gevel impregneer blijft 10 jaar water afstoten. 

 

Garantie

Op alle geleverde diensten van HGT Midden-Nederland – Geveltechniek geven wij een garantie van 10 jaar.      

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.