gevelonderhoud n.a.v. slecht voegwerk, 10 jaar garantie

Gevelonderhoud Amstelveen

Opnieuw voegen

 

Het bestaande voegwerk van de topgevels in Amstelveen op de Lindelaan waren van erg slechte kwaliteiten. Er is een VH-waarde gemeten van 15 (Voor een getal onder de 20 staat 100% vervanging voor) Daarom hebben wij het gehele voegwerk verwijderd. Tijdens het uithakken van het bestaande voegwerk wordt de fijnstof direct afgezogen d.m.v. stofzuigers. Hierdoor voorkomen wij overlast voor milieu en mens. Het bestaande voegwerk wordt op diepte uitgehakt (minimaal 10 mm) dit is noodzakelijk voor een goede hechting van het nieuwe aangebrachte voegwerk. Als het bestaande voegwerk is verwijderd kunnen zullen wij de geveldelen eerst reinigen. Want voor een goede hechting van het nieuwe voegwerk zal de gehele geveldeel goed stofvrij moeten zijn.

 

Reinigen

 

Het bestaande voegwerk is verwijderd nu kunnen we beginnen met het reinigen van de betreffende geveldelen. Het metselwerk moet algen en mossen vrij zijn zodat het latere aangebrachte impregneer product goed kan indringen. Voor dit project is ervoor gekozen om te reinigen meet heet water. (100 graden, steam+ reinigen) De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van de ondergronden maar de temperatuur loopt op tot 100 graden heet water. Hierdoor zullen alle algen en mossen dood branden en verdwijnen, de diepere vervuilingen zoals atmosferische vervuilingen krijgen we niet verwijderd. Als dit gewenst is kunt u kiezen om het metselwerk te laten reinigen d.m.v. zandstralen. Nadat de betreffende geveldelen zijn gereinigd d.m.v. steam+ reinigen zullen wij de geveldelen na spoelen zodat al het zand en stof verwijderd is. Nu hebben we een optimale hechting voor het nieuwe voegwerk en het impregneren van metselwerk.

 

Impregneren metselwerk

 

Als het nieuwe aangebrachte voegwerk voldoende is uitgehard zullen wij de geveldelen beschermen met gevel impregneer. Omdat de geveldelen zijn gereinigd en opnieuw gevoegd zijn, staan de ‘poriën’ van de gevels helemaal open. Hierdoor zal vocht sneller en gemakkelijker indringen, hierdoor zal de gevel weer sneller vies worden, dit geeft of langere termijn weer afbreuk op de geveldelen. Daarom bescherm u gevels door gevel impregneer aan te brengen. Dit is een transparante beschermlaag die gedurende 10 jaar ervoor zorgt dat regenwater niet meer via de geveldelen kan indringen. Ook de levensduur van het voegwerk wordt hiermee verlengt.

 

Garantie

 

Op het aanbrengen van nieuw voegwerk en het impregneren van metselwerk geven wij een garantie van 10 jaar.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.