Gevelonderhoud Nieuwveen

Gevelonderhoud

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Nieuwveen op de Schout Clantstraat 6 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

  •  Het originele voegwerk stofarm verwijderen.
  •  Het reinigen van het metselwerk d.m.v. steam + reinigen.
  •  Het verzorgen van spouwmuurisolatie. d.m.v. Supafil minerale wol.
  •  Nieuw voegwerk aangebracht t.w.v. platvol nagestreken voegwerk.
  •  Het beschermen van de gevels d.m.v. gevel impregneer op crème basis.
  •  Het plaatsen van hang en klimmateriaal, aan en afvoer bouwmaterialen en bouwpuin.

Opnieuw voegen

De meeste huizen zijn afgewerkt met een platvolle nagestreken voeg. Platvol nagestreken voegwerk gaat gemiddeld genomen 30 tot 40 jaar mee en dan zal de regenkanten (zuid en de west geveldelen) echt aan vervanging toe zijn. Het bestaande voegwerk wordt door HGT eruit gehaald pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen uitgehakt tot een diepte minimaal 12 mm of tot aan de metselmortel. Hierdoor heeft het nieuwe aangebrachte voegwerk een juiste hechting. Het originele voegwerk wordt verwijderd met stofafzuigingen. De fijnstof wordt direct bij de hakbeitel of slijptol afgezogen en opgevangen. Als het metselwerk is gereinigd en de ondergrond droog is kunnen wij nieuw voegwerk aanbrengen.

 

Gevelreiniging

Met metselwerk wordt gereinigd d.m.v. steam+. De werkdruk wordt ter plaatsen afgesteld op de hardheid van de ondergrond de temperaturen van het water lopen op tot 150 graden heet water. Hierdoor branden wij de vervuilingen van de ondergronden, zonder deze te beschadigen.

 

Spouwmuurisolatie

D.m.v. een boorpatroon die wij zullen uitzetten op de gevel kunnen wij de spouwmuren voorzien van isolatie. Er worden kleine openingen geboord op de kruising van de lint en stootvoeg. de kleinste openingen zijn 14mm tot maximaal 22 mm. Nadat de spouwmuur is gevuld met isolatie materiaal wordt het nieuwe voegwerk aangebracht of de gaten afgevoegd in bestaande voegkleur. De spouwvulling wordt gerealiseerd door de zgn. injectiemethode waarbij vooraf door het boren van kleine openingen ter plaatse van de voeg, de isolatiemassa in de spouw wordt geperst, hierbij wordt gebruik gemaakt van het Multiflow-systeem waardoor een optimale vulling en isolatie is gewaarborgd. De warmte weerstand van de constructie wordt na de werkzaamheden gebracht op Rc = 1,76 (spouwbreedte : lambda = 0,06: 0,034)

Na het beëindigen van de werkzaamheden zullen wij de werkomgeving weer bezemschoon achterlaten zodat u geen overlast kunt ondervinden van onze werkzaamheden.

De werkzaamheden zullen binnen 1 dag zijn uitgevoerd en opgeleverd, de terugverdientijd zal ongeveer 4 tot 6 jaar zijn d.m.v. besparingen op de energie kosten.

 

Impregneren

Als het nieuwe voegwerk is aangebracht en is uitgehard kunnen wij de gevels beschermen tegen weersinvloeden d.m.v. gevel impregneer. Gevel impregneer is een transparante beschermlaag dat voorkomt dat regenwater via de gevels kan binnen dringen. Deze beschermlaag blijft ongeveer 10 jaar water afstoten.