Gevelreiniging Uithoorn

Gevel Reinigen en voegen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Uithoorn op de Anna Blamanlaan 4 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 • Het metselwerk is gereinigd d.m.v. steam+ reinigen.
 • Het ophakken van het bestaande voegwerk en vervangen voor nieuw voegwerk.
 • Verzorgen van hang en klimmateriaal, aan- en afvoer bouwmaterialen en afvoer bouwpuin.

Testimonials

Uithakken en opnieuw voegen

Met behulp van pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen wordt het bestaande voegwerk uitgehakt / uitgeslepen tot een diepte minimaal 12 mm of tot aan de metselmortel. Na het uithakken van de betreffende geveldelen worden deze geveldelen gereinigd en schoongespoeld met schoonleiding water.

Hierdoor is de gevel stofvrij en heeft het nieuwe aangebrachte voegwerk de beste hechting. Na droging van de ondergrond worden de geveldelen gevoegd t.w. platvol na-gestreken voegwerk . Het bestaande voegwerk zal door ons stofvrij worden verwijderd d.m.v. stofzuigers, hierdoor zal er geen fijnstof overlast meer zijn tijdens de werkzaamheden.

Het voegwerk wordt verdicht tot een hardheid klasse van VH 35 e.e.a. volgens de CUR-aanbeveling 61. Voegspecie samenstelling volume delen; 1: 3 bindmiddel (l deel portland cement  klasse A, kleur grijs/wit)  : 3 delen schoon gezeefd rivierzand. (witzand,  zandnummer 153)

HD - Reinigen

De reiniging met stoom gebeurt door met behulp van een hogedrukreiniger de stoom onder beheerste druk tegen de gevel te spuiten. Water wordt verwarmd (maximaal 150 graden C) en de druk (maximaal 180 bar stoomdruk) is laag. De combinatie van warmte en druk zorgen ervoor dat het vuil loslaat en wordt weggespoeld.

Diep doorgedrongen vuil kan niet met stoom worden gereinigd. Daarvoor zijn andere methodes beschikbaar, zoals zandstralen.

Voordelen:

 • De gevel zal langer mee gaan.
 • De gevel is beter bestand tegen weersomstandigheden.
 • De woning is meer waard.
 • De gevel is beter beschermd.

Het schoonmaken van muren, schoorstenen, aanbouwen, enz. wordt door HGT-Midden-Nederland B.V. schoongemaakt op een duurzame en revolutionaire manier, met Steam+ reinigen.
De nieuwste techniek Steam+ is een hogedruk-stoomtechniek die de unieke reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert.

 • Hoe werkt het?
  Door water onder hogedruk te “oververhitten ”ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C aan de spuitnozzle.
  Deze oververhitte stoom wordt vervolgens met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en maakt het mogelijk om zonder gebruik van chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen.
  Daarnaast, omdat stoom veel minder “impact” (inslagkracht) heeft dan water, is de kans op beschadigingen minimaal.