Graffiti verwijderen basisscholen De Ronden Venen

gevelreinigen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Mijdrecht op de Eendracht 2 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 

1) Het verwijderen van graffiti op de trespa geveldelen en op het glas.

Testimonials

basisscholen gevelonderhoud De Ronde Venen

HD - Reinigen

De reiniging met stoom gebeurt door met behulp van een hogedrukreiniger de stoom onder beheerste druk tegen de gevel te spuiten. Water wordt verwarmd (maximaal 150 graden C) en de druk (maximaal 180 bar stoomdruk) is laag. De combinatie van warmte en druk zorgen ervoor dat het vuil loslaat en wordt weggespoeld.

Diep doorgedrongen vuil kan niet met stoom worden gereinigd. Daarvoor zijn andere methodes beschikbaar, zoals zandstralen.

Voordelen:

 • De gevel zal langer mee gaan.
 • De gevel is beter bestand tegen weersomstandigheden.
 • De woning is meer waard.
 • De gevel is beter beschermd.

Het schoonmaken van muren, schoorstenen, aanbouwen, enz. wordt door HGT-Midden-Nederland B.V. schoongemaakt op een duurzame en revolutionaire manier, met Steam+ reinigen.
De nieuwste techniek Steam+ is een hogedruk-stoomtechniek die de unieke reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert.

 • Hoe werkt het?
  Door water onder hogedruk te “oververhitten ”ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C aan de spuitnozzle.
  Deze oververhitte stoom wordt vervolgens met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en maakt het mogelijk om zonder gebruik van chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen.
  Daarnaast, omdat stoom veel minder “impact” (inslagkracht) heeft dan water, is de kans op beschadigingen minimaal.

 

Werkomschrijving 1: verwijderen van graffiti.

Bovenop het dak van de eendracht en Hofland school zit behoorlijk veel graffiti. Wij zullen daar waar de graffiti zit de trespa geveldelen en op de ramen voorbehandelen met een verfstripper, dit zullen wij adviseren door met schuurpads het verf los te weken van de ondergrond. De schuurpats zijn gemaakt zodat de ondergrond niet beschadigd raakt. Na een inwerk periode van minimaal 15 min zullen wij de graffiti reinigen. De druk van het water zullen we ter plaatsen afstellen aan de verschillende ondergronden, het temperatuur van het water loopt op tot 100 graden heet water. Hierdoor zal de graffiti loskomen en wegspoelen zonder de ondergrond te beschadigen.

Gezien de periode dat de graffiti al aanwezig is ( 6 maanden ongeveer) verwachten wij dat de graffiti niet helemaal zal verdwijnen. Dit zal afhangen van de kwaliteit van de graffiti. De ene kleur graffiti is makkelijker te verwijderen en de soort ondergrond zal ook meespelen. Van glas zullen wij het makkelijker kunnen verwijderen dan van de trespa geveldelen. Wij verwachten een minimale verbetering van 70%.