isoleren en gevelonderhoud in Haarlem n.a.v. vochtdoornslag

Isoleren Haarlem

HGT Midden-Nederland – Geveltechniek heeft in Haarlem op de Gruttostraat 33 en 35 de woningen verduurzaamd d.m.v. spouwmuurisolatie aan te brengen. Tevens hebben wij het metselwerk gereinigd d.m.v. zandstralen zodat de gevel weer een nieuwe frisse blik heeft, het voegwerk dat slecht is hebben we vervangen. Naderhand hebben we de gevels beschermt met een impregneer laag. Dit voorkomt dat regenwater kan indringen. Hierdoor blijft de gevel langer mooi en heeft u geen last van vocht doorslag.

 

Wat is een spouwmuur en wanneer is spouwmuurisolatie mogelijk?

Het isoleren van de spouw is een specifieke vorm van gevelisolatie die alleen toegepast kan worden wanneer het gebouw spouwmuren heeft. Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen 3 à 6 centimeter open ruimte. Die tussenruimte noemen we de spouw, welke gevuld kan worden met isolatiemateriaal.

Huizen vanaf 1920 tot 1974 hebben vanuit de bouw geen spouwmuurisolatie meegekregen. Deze woningen kunnen wij dus gemakkelijk verbeteren en zelfs het energie label van de woning verhogen! Woningen vanaf 1974 tot 1990 kunnen wij ook isoleren alleen zal dit worden na geïsoleerd. Het isolatie materiaal dat is aangebracht in 1974 tot 1990 is in de loop der jaren verzakt, in geslonken of zelfs verdwenen zijn door eventuele vocht problemen. Daarom kunnen wij met de nieuwste technieken ook deze spouwmuren weer helemaal goed isoleren.

Woningen die gebouwd zijn na 1990 kunnen wij niet meer voorzien van isolatie. Deze woningen hebben nog een goede isolatie!     

 

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Hoe snel je jouw investering kan terugverdienen hangt af van het gemiddeld energieverbruik en de dikte van de spouw. Je bespaart jaarlijks 9 tot 11 m3 gas op elke m2 die je isoleert. De gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen de 1,5 à 4 jaar. Als je weet dat het na-isoleren van spouwmuren zo’n 1000 à 2000 euro kost is de winst op lange termijn aanzienlijk. Ben je van plan om de woning later te verkopen dan kan je ook nog een mooie meerwaarde realiseren dankzij een gunstiger EPC-attest.

 

Subsidies en premies

Dit is per gemeente verschillend, wij adviseren u daarom dit op te vragen bij u gemeente. Mochten er subsidies aan vast zitten dan helpen wij u met de subsidies!

 

Gevelonderhoud

 

Tevens hebben wij gelijk de gevels aangepakt. Het metselwerk is in de loop der jaren zwaar vervuilt geraakt door atmosferische vervuilingen. Wij hebben naar de staat van het huidige voegwerk gekeken en dit is een oude snijvoeg. Dit zijn extreem harde voegen die wel 150 jaar mee gaan. Daarom is ervoor gekomen om het metselwerk te reinigen d.m.v. zandstralen. Dit heeft de gevel het mooiste resultaat zonder dat het voegwerk wordt beschadigd. Met de nieuwste straaltechnieken is schade aan de ondergronden uitgesloten!

 

Wel zullen wij nadat de gevels zijn gereinigd het voegwerk controleren op gebreken. Mocht het voegwerk beschadigd zijn dan zullen wij dit herstellen in bestaande voegkleur. Als al het voegwerk is hersteld dat in de gehele gevel weer waterdicht en kunnen wij gaan beginnen met het waterafstootbaarheid maken van de gevels. Dit wordt gedaan door gevel impregneer. Gevel impregneer is een transparante beschermlaag die gedurende 10 jaar ervoor zorgt dat regenwater niet meer via de gevels kan indringen maar ervan af parelt.

 

GARANTIE.

 Op alle geleverde diensten geven wij een garantie van 10 jaar.  

 

 

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.