Reinigen van bedrijfspanden

Gevelreiniging van bedrijfspanden

In Mijdrecht op de Oosterlandweg 22A (james Autoservice Mijdrecht) hebben wij het gehele bedrijfspand mogen reinigen. Door atmosferische vervuilingen die jaren lang zijn blootgesteld aan het bedrijfspand geeft op den deur een smoezig aanzicht. Hoe langer gewacht wordt met het reinigen van de geveldelen hoe moeilijker het wordt om de gevel egaal schoon te krijgen. Gelukkig heeft dit bedrijf ons optijd ingeschakeld om het gehele pand te reinigen.

 

Gevel stoomreinigen

Gevelreiniging met behulp van stoom is vooral geschikt bij gevels die regelmatig gereinigd worden en waarbij het vuil niet te diep aangehecht is. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier van reinigen maar desondanks niet voor alle gevelmaterialen geschikt. Voor welke geveltypen stoomreiniging geschikt is en wat de voor- en nadelen van deze methode zijn, komen wij altijd op locatie toelichten geven en zullen wij een vrijblijvende offerte verzorgen.

 

Voordelen van stoomreiniging

  • Het platina van de stenen blijft netjes behouden en raakt niet beschadigd.
  • Het is een uiterst milieuvriendelijke techniek. Er komen geen chemicaliën aan te pas.
  • In vergelijking met andere reinigingsmethoden is het goedkoop.
  • Het is een zachte manier van reinigen waardoor het op meerdere ondergronden toegepast kan worden.
  • Er wordt weinig water de gevel ingebracht.

 

Laat de gevel gelijktijdig impregneren

Wanneer je veel last hebt van vervuiling door mos, algen of schimmels, dan kan het wel eens de moeite waard zijn om de gevel te laten impregneren met een waterafstotend middel. Hierdoor krijgen mossen en algen geen kans meer om zich op de gevel af te zetten. Een bijkomend voordeel is dat je dan binnen in de woning ook geen last meer hebt van doorslaand vocht. Daarnaast is de gevel beter beschermd tegen vorstschade.

Als je het impregneren gelijktijdig laat uitvoeren met de reiniging zal de prijs ook een pak lager liggen dan wanneer je de werken afzonderlijk laat uitvoeren. Een voorwaarde voor impregnatie is overigens wel dat het voegwerk in goede staat moet zijn. Wanneer een gevel namelijk behandeld is, zal regenwater makkelijker naar beneden druipen. Mochten er dan scheurtjes in de voegen zitten, dan wordt de muur op bepaalde plekken alsnog vochtig. Bij het reinigen van uw gevel worden openingen dan ook meteen gedicht.

 

 

Commentaren voor deze post zijn gesloten.