Renovatie schoorsteen Zegveld

Renovatie schoorsteen Zegveld

Gevel onderhoud

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Zegveld op de Nieuwstraat 23 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

 

1) Het uithakken/slijpen, reinigen, opnieuw voegen, impregneren en afmeren van de schoorstenen. (schoorsteen onderhoud)

2) Huur, transport, hang en klimmateriaal, aan- en afvoer bouwmaterialen en afvoer bouwpuin.

______________________________________________________________________________________

Testimonials

renovatie schoorsteen Zegveld

Schoorsteenonderhoud.   

Voor aanvang van de werkzaamheden zullen wij beginnen met het toegankelijk maken van de schoorsteen. Dit wordt gedaan d.m.v. steigers en hangladders zodat wij via deze ladders bij de schoorstenen kunnen komen.

Het bestaande voegwerk van de schoorsteen wordt door ons verwijderd. Het voegwerk wordt met behulp van pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen uitgehakt tot een diepte van minimaal 10 mm of tot aan de metselmortel. Na het uithakken/slijpen van het bestaande voegwerk wordt de schoorsteen gereinigd.

Het metselwerk van de schoorsteen zullen wij reinigen d.m.v. HD- reinigen (zie werkomschrijving 2)

Na droging van de ondergrond zullen wij de schoorstenen opnieuw afvoegen t.w. platvol voegwerk. Het voegwerk wordt verdicht tot een hardheid klasse van VH 35 e.e.a. volgens de CUR-aanbeveling 61. Voegspecie samenstelling volume delen; 1: 3 bindmiddel (l deel portland cement  klasse A, kleur grijs/wit)  : 3 delen schoon gezeefd rivierzand. (witzand,  zandnummer 153)

Na droging van de ondergrond (winddroog) kan met impregneren worden gestart. De gevel crème, Hydrosil SL wordt d.m.v. vachtrollers en blokkwasten aangebracht, de vaste stofgehalte van de Crème bedraagt 25% en heeft de volgende eigenschappen;

  • - Dieptewerking:     dringt meerdere mm diep in de gevelsteen.
  • - Kleurloos:             transparant & damp doorlaatbaar alsook vocht en vuil werend en    vertraagt alg  aangroei.
  • - Verhoogt:              de isolatie waarde van de muur.

Het lood van de schoorsteen wordt compleet vervangen voor nieuw 18 ponds lood. Het oude bestaande lood wordt verwijderd en afgevoerd, daar waar het nieuw lood komt zullen wij het metselwerk inslijpen tot een diepte van ongeveer 30 a 35 mm. De ondergrond zullen wij stofvrij maken, nu kan het nieuwe lood worden aangebracht. Het lood wordt in de gevel vastgezet met loodklemmen. Als het lood is aanbracht wordt de schoorsteen gevoegd.

De bovenkant van de schoorsteen wordt meegenomen met het reinigen. (cement deklaag) mocht deze kapot zijn of beschadigd zijn dan zullen wij dit repareren of vervangen. Naderhand zullen wij de cement deklaag behandelen met fillcoat. Dit is een coating dit voorkomt dat regenkant via de bovenkant van de schoorsteen kan indringen. Het dak wordt na het beëindigen van de werkzaamheden weer schoon opgeleverd, incl. het schoonmaken van de dakgoten.