Schimmelvorming in huis

Vochtproblemen in de vloer

De vloeren in uw woning zijn een belangrijk element. De vloeren bedekt u met een vloerbedekking en geven uw interieur de nodige uitstraling. Vochtproblemen in de vloer kunt u er dan niet bij gebruiken. Vocht in de vloer is namelijk funest voor uw mooie en vaak dure vloerbedekking. Daarnaast zult u met vocht in de vloeren ook last krijgen van koude vloeren en is uw woning moeilijk te verwarmen. Helemaal als u al wat ouder bent, kan dit vervelende klachten opleveren met de gewrichten. Met het oplossen van vocht in de vloeren kunt u uw leefklimaat in huis weer aangenaam maken en kan het u zelfs geld opleveren, doordat u minder hoeft te stoken.

 

Optrekkend vocht

Veel woningen die problemen hebben met vocht in de vloeren hebben last van optrekkend vocht. Het gaat hierbij om grondvocht dat via de onderzijde van de muren, via de fundering of via de kelder of kruipruimte omhoog trekt. In nieuwere woningen is meestal een waterkering aanwezig dat voorkomt dat het vocht in uw vloer kan trekken. Heeft u een oudere woning van voor de jaren 70? dan is er een grote kans dat een dergelijke waterkering niet aanwezig is. In dit geval kan het vocht dan in uw vloeren trekken en bij ernstig optrekkend vocht kan het vocht zelfs via de muren naar de verdiepingsvloeren trekken.

 

Ventileer de kruipruimte

Een vochtprobleem in de vloer betreft vaak de vloer van de begane grond. Deze vloer loopt meer risico, omdat hieronder een kelder en kruipruimte aanwezig is. Kelders en kruipruimte kunnen door allerlei oorzaken vochtig zijn. Omdat er veel leidingen door deze ruimtes lopen kan er een lekkage aan een leiding zijn, maar ook grondvocht wat door poreuze kelder- en kruipruimtemuren trekt. Een zeer veelvoorkomend probleem in vochtige kelders en kruipruimtes is condenseren. Zowel de kelder als de kruipruimte liggen onder het grondniveau en zijn daardoor lastig te ventileren. In een niet geventileerde ruimte kan het vocht niet weg en er komt geen frisse lucht binnen. Dit is de oorzaak van het ontstaan van condensatie. Bij ernstige condensatie zullen ook de plafonds van de kelder en de kruipruimte vochtig worden en laat dit nu juist de vloer van de begane grond zijn. Het kan daarom nooit kwaad om uw vochtige kelder en kruipruimte extra aandacht te geven. Goede ventilatie in deze ruimtes kan al heel veel doen om vochtproblemen te voorkomen.

 

Advies op maat

Elke woning heeft zijn eigen problemen daarom zullen wij elke woning bezoeken, bekijken, meten en eventueel een rapport / offerte opstellen.  Vraag daarom een offerte aan zodat wij een afspraak kunnen inplannen.

 

 

Commentaren voor deze post zijn gesloten.