schoorsteen onderhoud n.a.v. lekkage. 10 jaar garantie

Schoorsteen onderhoud

Schoorsteen renovatie

 

De bewoners op de 2de zijweg 17 en 19 hadden lekkage aan de schoorsteen. Bij inspectie is gebleken dat het huidige voegwerk van de schoorsteen volledig is uitgespoeld door de weersinvloeden van de afgelopen 40 jaar. Daarom hebben wij de bewoners geadviseerd om het gehele voegwerk te vervangen, het metselwerk te reinigen, de schoorsteen de behandelen met fillcoat en gevel impregneer tevens zullen wij het lood controleren op gebreken.  

 

  • Voegen herstellen

 

Het voegwerk van de schoorsteen zal compleet vervangen worden. Het huidige voegwerk wordt verwijderd door pneumatische hak hamers en elektrische slijptollen tot een diepte van minimaal 10mm zodat het nieuwe voegwerk een goede boddy heeft. Het bestaande voegwerk wordt door ons verwijderd d.m.v. stofafzuigingen, hierdoor veroorzaken we geen overlast meer voor mens en milieu. Nadat de schoorsteen is gereinigd en stofvrij is gemaakt zullen wij nieuw voegwerk aanbrengen. Dit wordt gedaan in dezelfde voegkleur als het bestaande voegwerk van het woonhuis.

 

  • Reinigen van de schoorsteen

 

Nadat het bestaande voegwerk is verwijderd kunnen we starten met het reinigen van de schoorsteen. Alle algen en mossen zullen moeten verwijderd worden, dit doen wij d.m.v. gepaste druk en met heet water. (steam+ reinigen) De druk wordt afgesteld op de hardheid van de ondergrond maar de temperatuur van het water loopt op tot 100 graden heet water. Hierdoor zal de ondergrond (metselwerk) niet beschadigd raken maar toch zullen door de hitte alle algen en mossen verdwijnen. Ook de bovenkant van de schoorsteen wordt meegenomen met reinigen zodat de latere aangebrachte waterkeringen goed kunnen indringen. (gevel impregneer en fillcoat)

 

  • Impregneren en afsmeren van de schoorsteen

 

Nu de schoorsteen is gereinigd en het nieuwe voegwerk is aangebracht kunnen wij starten met de schoorsteen waterdicht te maken. Dit wordt gedaan op 2 verschillende manieren. De bovenkant van de schoorsteen is een cement deklaag, deze zullen wij bewerken nadat deze is gereinigd met een fillcoat. Dit is een coating die voorkomt dat regenwater via de cement deklaag kan indringen. Het metselwerk van de schoorsteen wordt behandeld met gevel impregneer. Deze impregneer pasta wordt aangebracht met kwasten of rollers en zorgt ervoor dat regenwater niet meer kan indringen via het metselwerk of voegwerk. Deze beschermlagen blijven 10 jaar actief.

 

  • Controleren, vervangen van lood

 

Het lood van de schoorsteen wordt gecontroleerd op gebreken, mocht het lood verscheurd zijn zullen wij dit repareren. Dit wordt gedaan met loodplakkers. Mocht lood echt kapot of vergaan zijn dan zullen wij dit vervangen voor nieuw lood. Het lood wordt dan 50mm ingeslepen en in het metselwerk gelegd. Het lood wordt later aangeklopt aan het pannendak.

 

  • 10 Jaar garantie

op alle geleverde diensten geven wij een garantie van 10 jaar.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.