schoorsteen renovatie amstelveen, verf verwijderen muur

verf verwijderen muur Amstelveen

Verf verwijderen muur

De geschilderde schoorstenen in Amstelveen hebben wij eerst voor behandeld met een biologische verf afbijt. Na een inwerk periode van 12 uur hebben wij het metselwerk gereinigd d.m.v. stoomcleanen. Hierdoor zal een groot gedeelte van al het verf verwijderd worden. Als er teveel lagen zijn aangebracht in de loop der jaren zullen wij deze behandeling herhalen, tot ongeveer 80% van al het verf verwijderd is.

 

Zandstralen

Als 80% van de coating is verwijderd zullen wij het metselwerk reinigen d.m.v. zandstralen. Nadat het metselwerk is gezandstraald zal 95% tot 100% van al het verf verwijderd zijn. Omdat wij in deze volgorde werken zal het metselwerk niet beschadigd raken! Het voegwerk echter zal in 9 van de 10 gevallen vervangen moeten worden!

 

Voegen herstellen

Nu is de verflaag verwijderd van het metselwerk en kunnen wij beginnen met het vervangen van het voegwerk. Wij zullen het oude voegwerk stof arm ophakken. Dit betekend dat al het fijnstof direct wordt afgezogen en opgevangen. Als het oude voegwerk is verwijderd zullen wij de geveldelen nog 1 keer reinigen zodat de schoorstenen 100% stofvrij zijn. Nu kunnen wij nieuw voegwerk aanbrengen!

 

Gevel impregneren

Verf verwijderen muur, voegen herstellen zijn nu uitgevoerd. Na droging en uitharding van het nieuwe voegwerk kunnen wij de geveldelen behandelen met impregneer. Dit is een transparantie beschermlaag dat voorkomt dat regenwater via het metselwerk kan indringen. Deze beschermlaag blijft 10jaar werken!

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.