Zandstralen en Hakken/voegen Rambaldolaan te Amstelveen

Gevel Reinigen en voegen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Amstelveen op de Rambaldolaan 9 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

  • Het metselwerk is gereinigd d.m.v. zandstralen
  • Het repareren van ondegelijk voegwerk van de gereinigde geveldelen van de woning.
  • Het bestaande voegwerk van de schoorsteen is vervangen voor nieuw voegwerk
  • Impregneren van het metselwerk en voegwerk
  • Verzorgen van hang en klimmateriaal

Testimonials

Werkzaamheden

ZANDSTRALEN d.m.v. Torbo straal systeem
De oppervlakte wordt gestraald met behulp van het Torbo straalsysteem onder lage druk (1 tot 12 Bar). Met dit systeem wordt een straalmiddel met lucht en water tegen de gevel aangeblazen. Het water dient uitsluitend om het stof te binden. Een veel gebruikt straalmiddel is Olivinezand. Dit middel bevat geen vrije kwarts en voldoet daardoor geheel aan de milieueisen, die gesteld zijn door de Arbeidsinspectie. Door de hoge druk en het gebruik van water wordt de gevel goed gereinigd. Om eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken zorgen we dat de stof tijdens de werkzaamheden in de netten terechtkomt. Op deze manier is het ook gemakkelijker schoon te houden.

Een stralende gevel
Na het stralen van uw gevel ziet u direct het verschil. Naast dat de buitenmuur weer de gewenste uitstraling heeft, draagt het ook bij aan de duurzaamheid van uw gevel. Vuil kan namelijk op de lange termijn uw gevel aantasten. Door gevelreiniging stijgt ook de waarde van uw woning. Een woning met een mooie, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.


VOEGEN

Het voegwerk van de schoorsteen van de woning word opnieuw gevoegd.) Met behulp van pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen wordt het bestaande voegwerk uitgehakt / uitgeslepen tot een diepte minimaal 12 mm of tot aan de metselmortel. Na het uithakken van de betreffende geveldelen worden deze geveldelen gereinigd en schoongespoeld met schoonleiding water. (zie werkomschrijving 2)

Hierdoor is gevel stofvrij en heeft het nieuwe aangebrachte voegwerk de beste hechting. Na droging van de ondergrond worden de geveldelen gevoegd t.w. platvol na-gestreken voegwerk.Het bestaande voegwerk zal door ons stofvrij worden verwijderd d.m.v. stofzuigers, hierdoor zal er geen fijnstof overlast meer zijn tijdens de werkzaamheden.

Het voegwerk wordt verdicht tot een hardheid klasse van VH 35 e.e.a. volgens de CUR-aanbeveling 61. Voegspecie samenstelling volume delen; 1: 3 bindmiddel (l deel portland cement  klasse A, kleur grijs/wit)  : 3 delen schoon gezeefd rivierzand. (witzand,  zandnummer 153) (proefvlak opzetten voor de kleurbepalingen)

Impregneren.

Na droging van de ondergrond (winddroog) en uitharding van het voegwerk kan met impregneren worden gestart. De vloeistof, Funcosil CE wordt d.m.v. een lagedrukpomp aangebracht volgens het nevelsysteem of vloeisysteem.

De vaste stofgehalte bedraagt 8% en heeft de volgende eigenschappen;

- Dieptewerking:     dringt meerdere mm diep in de gevelsteen.

- Kleurloos:             transparant en damp doorlaatbaar alsook vocht en vuil werend en vertraagt alg aangroei.
- Verhoogt:              de isolatie waarde van de muur.