Zandstralen en voegen, Kievit in Mijdrecht

Gevel Reinigen en voegen

HGT Midden-Nederland B.V. heeft in Mijdrecht op de Kievit 16 + 20 en 22 de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

  • Het metselwerk is gereinigd d.m.v. zandstralen
  • Het bestaande voegwerk is vervangen voor nieuw voegwerk
  • De woning is voorzien van spouwmuurisolatie.( d.m.v. Supafil mineren wol HR+)
  • Impregneren van het metselwerk en voegwerk
  • Verzorgen van hang en klimmateriaal

Testimonials

Werkzaamheden

ZANDSTRALEN d.m.v. Torbo straal systeem
De oppervlakte wordt gestraald met behulp van het Torbo straalsysteem onder lage druk (1 tot 12 Bar). Met dit systeem wordt een straalmiddel met lucht en water tegen de gevel aangeblazen. Het water dient uitsluitend om het stof te binden. Een veel gebruikt straalmiddel is Olivinezand. Dit middel bevat geen vrije kwarts en voldoet daardoor geheel aan de milieueisen, die gesteld zijn door de Arbeidsinspectie. Door de hoge druk en het gebruik van water wordt de gevel goed gereinigd. Om eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken zorgen we dat de stof tijdens de werkzaamheden in de netten terechtkomt. Op deze manier is het ook gemakkelijker schoon te houden.

Een stralende gevel
Na het stralen van uw gevel ziet u direct het verschil. Naast dat de buitenmuur weer de gewenste uitstraling heeft, draagt het ook bij aan de duurzaamheid van uw gevel. Vuil kan namelijk op de lange termijn uw gevel aantasten. Door gevelreiniging stijgt ook de waarde van uw woning. Een woning met een mooie, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.


VOEGEN

Al het voegwerk aan de voorgevel van de woningen worden opnieuw gevoegd.) Met behulp van pneumatische hakhamers en elektrische slijptollen wordt het bestaande voegwerk uitgehakt / uitgeslepen tot een diepte minimaal 12 mm of tot aan de metselmortel. Na het uithakken van de betreffende geveldelen worden deze geveldelen gereinigd en schoongespoeld met schoonleiding water. (zie werkomschrijving 2)

Hierdoor is gevel stofvrij en heeft het nieuwe aangebrachte voegwerk de beste hechting. Na droging van de ondergrond worden de geveldelen gevoegd t.w. platvol na-gestreken voegwerk.Het bestaande voegwerk zal door ons stofvrij worden verwijderd d.m.v. stofzuigers, hierdoor zal er geen fijnstof overlast meer zijn tijdens de werkzaamheden.

Het voegwerk wordt verdicht tot een hardheid klasse van VH 35 e.e.a. volgens de CUR-aanbeveling 61. Voegspecie samenstelling volume delen; 1: 3 bindmiddel (l deel portland cement  klasse A, kleur grijs/wit)  : 3 delen schoon gezeefd rivierzand. (witzand,  zandnummer 153) (proefvlak opzetten voor de kleurbepalingen)


De gevel impregneren: wat is dat?

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Reinigingsfirma’s gebruiken de termen impregneren en hydrofoberen weleens door elkaar. Maar met beide begrippen wordt uiteindelijk hetzelfde bedoeld, namelijk het waterafstotend maken van een ondergrond, in dit geval de gevel.

4 redenen waarom je buitenmuren impregneren zinvol is:

1) De gevel impregneren is door de waterafstotende laag een oplossing voor en een bescherming tegen doorslaand vocht. Als gevolg hiervan wordt ook vorstschade in de buitenmuur vermeden; bij niet-geïmpregneerde gevels kan het water in de muur trekken en bij vriesweer uitzetten, wat barsten en scheuren kan veroorzaken.

2) Je gevel blijft langer proper. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat mossen, algen en ander vuil zich minder makkelijk op de buitenmuur kunnen vastzetten. Als er toch wat vuil op de muur ontstaat, kan je dit makkelijker verwijderen dan bij niet-gehydrofobeerde gevels.

3) De levensduur van de gevel wordt verlengd. Aangezien de buitenmuur dankzij het impregneren minder te lijden heeft onder de weersomstandigheden, kan je uitgaan van een langere levensduur.

4) Een propere en tegen vocht beschermde gevel betekent een waardevermeerdering voor je woning.